Eduka Centar

Međunarodno priznati ispiti iz engleskog jezika

Posted on: 22 јула, 2010

Pre  nekoliko nedelja u Eduka Centru organizovano je javno predavanje o vrstama međunarodno priznatih ispita iz engleskog jezika, koje je održala prof. Olivera Ristić, aktuelni predavač engleskog jezika u Školi stranih jezika Eduka Centra i dugogodišnji direktor Škole engleskog jezika Cambridge.

Posetioci su dobili odgovore na sva pitanja u vezi sa ovom temom:

– Koji sve ispiti iz opšteg i stručnog engleskog jezika postoje?

– Gde se ti ispiti polažu?

– Na koji način se pripremaju i koja se literatura koristi za njihovu pripremu?

– Ko ih priznaje?

– Koliko košta polaganje ovih ispita?

– Koliko koji ispit važi?

– Koje su institucije nadležne za određene ispite?

– Koliko dugo je potrebno pripremati se za polaganje ovih ispita?

Fotografija sa predavanja

Postoji veliki broj ispita čije polaganje zahtevaju različite međunarodne institucije sa kojima stupamo u kontakt, povodom ostvarenja nekog oblika saradnje – studiranja, specijalističkog usavršavanja ili poslovnog angažovanja. Najtraženiji međunarodno priznati ispiti iz opšteg engleskog jezika su: FCE, CAE, CPE, IELTS i TOEFL. Što se tiče stručnih ispita iz engleskog jezika za specifične namene (poslovni, finansijko-bankarski, pravni, farmaceutski, medicinski, engleski u turizmu, nauci, sportu, medijima, informacionim tehnologijama, umetnosti…), najveći broj polaznika priprema se za polaganje BEC, ICFE i ILEC. Kada su u pitanju međunarodno priznati ispiti za decu, sve je veći broj roditelja koji se odlučuju da decu upišu na pripremne kurseve za polaganje YLE ispita.

Osim informacija o značenju ovih skraćenica i nivoima znanja koje konkretni sertifikati o položenim ispitima podrazumevaju, slušaoci ovog predavanja saznali su i prave načine za kvalitetnu pripremu navedenih ispita koja će rezultirati uspešnim polaganjem.

Imajući u vidu sve veću potrebu ljudi različitih obrazovanja, opredeljenja i strosnih grupa za ovim tipom informacija, ostavljamo mogućnost za preslušavanje zvučnog zapisa predavanja prof. Olivere Ristić u Eduka Centru, koja će Vam rado odgovoriti na sva pitanja koja postavite u komentarima ovog posta. Hvala i izvolite!

Audio zapis dela predavanja \“Međunarodno priznati ispiti iz engleskog jezika\“


Bilo je ovo 9. predavanje u ciklusu „Recepti iz obrazovanja: Kako komunicirati sa svim kontinetima?“ koji je organizovala Škola stranih jezika Eduka Centra utorkom od 19 časova. Prošlog utorka, završen je prvi deo ciklusa predavanjem o životu u Švedskoj, o kojem smo pričali u prethodnom postu. See you later 🙂

2 реаговања на "Međunarodno priznati ispiti iz engleskog jezika"

Hvala ,prof. Oliveri Ristic na besprekorno odzanom predavanju u vezi polaganja engleskog jezika-na internetu (prof.Vujacic)

Hvala na lepim rečima. Prenećemo pozdrave prof. Oliveri :)))

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: